"SVAKO NORMALAN BI TAKO": Bez pardona šćapila telefon ostavljen na kasi u prodavnici u Vinči,komentari samo pljušte
Telefon, Foto: TWITTER / SCREENSHOT

da li je moguće?

"SVAKO NORMALAN BI TAKO": Bez pardona šćapila telefon ostavljen na kasi u prodavnici u Vinči,komentari samo pljušte

Ovaj incident promakao je radnici marketa, ali nije sigurnosnoj kameri, te je snimak podeljen na društvenim mrežama gde je izazvao ogroman broj komentara

Objavljeno:

Incident o kojem priča Srbija dogodio se prošle nedelje, a video snimak krađe još je viralan zahvaljujući komentarima koji su sve samo ne ono što biste očekivali. Naime, reč je o krađi koja se dogodila u jednoj prodavnici u Vinči kada je mušterija koja je plaćala svoj pazar, zaboravila telefon na pultu pored kase, a žena koja je bila iza nje u redu, naočigled radnice marketa i nadzornih kamera, samo ga je ponela sa sobom.

Kako se tvrdi u opisu videa koji kruži mrežama, iz prodavnice apeluju na ženu koja je ukrala telefon da ga vrati, a slučaj su, kako kažu, prijavili i nadležnima.

A šta se vidi na snimku?

Mušterija koja je bila prva na redu, spustila je svoj telefon na pult kako bi platila, a žena koja je stajala iza nje odmah je ostavila svoj pazar pored telefona. Nakon što je platila, vlasnica telefona je izašla, a žena koja ga je kasnije ponela sa sobom najpre je iskoristila odsustvo radnice sa kase da otvori futrolu i proveri šta se unutra nalazi.

Zatim je nakon što je platila, spakovala proizvode koje je kupila u tašnu, zgrabila telefon i izašla.

Ovaj incident promakao je radnici marketa, ali nije sigurnosnoj kameri, te je snimak podeljen na društvenim mrežama gde je izazvao ogroman broj komentara. Najveći deo njih oštro osuđuje potez žene sa snimka, objašnjavajući da nema opravdanja za takvo ponašanje.

"Strašno", "Sram da je bude za njene godine, sramota", "Bože dragi na što smo spali, fuj", "I to mrtva hladna uzela što nije njeno. Tužno kakvi smo postali", "U današnje vreme brzo se živi, razmišlja 300 na sat, milion stvari u glavi - spuštamo i ostavljamo stvari gde ne bismo trebali - neko to može da iskoristi", "Kako druga mušterija ređa svoje artikle pre nego što je prva završila svoju kupovinu - meni je čudno; ostale aktivnosti ne bih da komentarišem", pisali su korisnici mreža.

"Svako normalan bi tako"

Ono što ne biste očekivali jesu komentari čiji autori smatraju da je žena sa snimka imala pravo što je uzela tuđi telefon jer - "ko nađe, njegovo je".

"Našla, nije ukrala. Telefon je zaboravljen i uzet, nije ukraden. I treba", "Ja ne vidim da je ukrala", "Svako normalan bi uzeo tako", "Nije ga ukrala, žena je nevina", "Niko ništa nije ukrao. Gospođa je zaboravila telefon na kasi, druga gospođa je automatski novi vlasnik", "Žena nije ništa ukrala nego je našla", "Šta je ukradeno? Samo je nađeno", glasili su neki od komentara.

Ono što može da se zaključi prema snimku i komentarima koje je izazvao je zabrinjavajuća činjenica da živimo među ljudima kojima je normalno da tek tako pokupe i prisvoje tuđe zaboravljene stvari, sve pod opravdanjem nemara, zaboravnosti ili trenutka nepažnje vlasnika, kojima je, prema njima, zaslužio da mu se ovako nešto dogodi.

Bonus video:

01:39

Snimak obaranja policajca u Novom Sadu

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.